Medier: Sverige indfører midlertidig grænsekontrol

Ifølge flere svenske medier vil den svenske regering indføre midlertidig grænsekontrol. Beslutningen skal præsenteres på et pressemøde klokken 20 onsdag aften.

Beslutningen vil blive præsenteret på et pressemøde med indenrigsminister Anders Ygeman (S) sammen med Migrationsverket, der svarer til Udlændingestyrelsen i Danmark.

Det skriver aviserne Aftonbladet, Dagens Nyheter og Expressen på deres hjemmesider.

Ifølge Expressen kommer den midlertidige grænsekontrol til at gælde Øresundsbroen og færgetrafikken fra Danmark og Tyskland.

Det svenske politis pressetjeneste oplyser, at den midlertidige grænsekontrol vil træde i kraft torsdag klokken 12.

En regeringskilde siger til Aftonbladet, at beslutningen kommer efter en anmodning fra Migrationverket.

Den politiske kommentator Ewa Stenberg har onsdag overfor Ritzau givet udtryk for, at beslutningen måtte komme før eller siden, efter at oppositionens største parti, Moderaterna, kom med ønsket.

- Prisen for at overtræde EU-reglerne er for høj, så jeg tror ikke, at Moderaternes forslag bliver gennemført i fuldt omfang, men jeg tror, at regeringen og oppositionen er parat til at træffe beslutninger om midlertidig grænsekontrol, siger hun.

Ifølge Moderaternas forslag skal flygtninge og migranter, der kommer fra andre EU-lande, sendes tilbage til dette EU-land for at blive registreret.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip