Medier: Tidligere Brøndby-træner afløser Morten Olsen

Skrevet af admin

18/11/2015

Mest læste i dag

Morten Olsen stoppede øjeblikkeligt som dansk landstræner, da EM-kvalifikationen glippede tirsdag aften i Parken, men hans afløser kan meget snart være på plads.

Både TV2 og Politiken erfarer, at den tidligere Brøndby-træner og nuværende Malmö-cheftræner, Åge Hareide, bliver Morten Olsens efterfølger i det danske landstrænersæde.

Ifølge Politiken var Hareide blandt tilskuerne tirsdag i Parken, og avisen mener at vide fra kilder tæt på ansættelsesprocessen i Dansk Boldspil-Union (DBU), at en kontrakt med nordmanden er nært forestående.

Efter Morten Olsens øjeblikkelige fratrædelse tirsdag meddelte DBU, at man sandsynligvis vil præsentere en ny landstræner allerede inden nytår.

Åge Hareide er blevet 62 år og har siden 2014 stået i spidsen for Malmö, som han lige nu er i gang med sin anden Champions League-turnering med.

Fra 2000 til 2002 stod han i spidsen for Brøndby, mens han fra 2003 til 2008 var landstræner i hjemlandet Norge.

Som spiller nåede han 50 landskampe for Norge.

Morten Olsen havde egentlig kontrakt med DBU frem til næste sommer, men da det blev til samlet nederlag på 3-4 til Sverige i de to EM-playoffkampe, valgte Olsen at træde af med det samme.

- Jeg er blevet enig med DBU om ikke at fortsætte samarbejdet, lød det fra Morten Olsen på pressemødet efter kampen.

Efter 1-2 i Stockholm formåede Danmark kun at få 2-2 på hjemmebane, efter at Zlatan Ibrahimovic havde bragt svenskerne på 2-0.

Yussuf Poulsen og Jannik Vestergaard stod for de danske scoringer mod slutningen af kampen.

/ritzau/