Medier: Trump tager ny sejr i Nevada

Skrevet af admin

24/02/2016

Dagens topnyheder

Mangemilliardæren Donald Trump ligner en vinder ved Republikanernes vælgermøder i Nevada.

Flere førende medier i USA, herunder CNN, NBC og Fox News, peger på Trump-sejr med få stemmer optalt.

Med under fem procent af stemmerne talt op står Donald Trump ifølge CNN til at få over 40 procent af stemmerne i ørkenstaten.

Andenpladsen ser senatorerne Ted Cruz og Marco Rubio igen ud til at skulle slås om. De ligger på den gode side af 20 procent, og det er endnu ikke muligt at pege på, hvem der slutter med størst opbakning.

Netop kampen mellem Rubio og Cruz har været i fokus op til Nevada-afstemningen, da mange iagttagere peger på, at det bliver en af de to, som skal tage kampen op mod Trump.

De to resterende republikanske præsidentkandidater, John Kasich og Ben Carson, ligger umiddelbart langt efter med henholdsvis otte og fire procents opbakning.

Donald Trump vandt også seneste runde af primærvalgene, hvor det skal afgøres, hvem der bliver partiets endelige præsidentkandidat. Det var i South Carolina, hvor Trump tog en klar sejr foran Marco Rubio på andenpladsen og Ted Cruz på tredjepladsen.

Trump har også vundet i New Hampshire, mens Cruz vandt i Iowa.

Skridtet efter Nevada er den såkaldte Super Tuesday 1. marts, hvor adskillige stater går til valg samtidig. Det gælder blandt andet Texas, Georgia, North Carolina og Virginia.

Selve præsidentvalget i USA holdes 8. november.

På Demokraternes side kæmper tidligere udenrigsminister Hillary Clinton og Vermont-senator Bernie Sanders om præsidentnomineringen.

/ritzau/