Medier: Trump vinder primærvalg i Michigan

Republikanernes frontløber ved de amerikanske primærvalg, Donald Trump, har tirsdag aften lokaltid vundet endnu to delstater.

Det drejer sig om Mississippi og ikke mindst Michigan, som er den delstat, hvor der tirsdag er flest delegerede på spil for Republikanerne ud af i alt fire delstater, der alle peger på deres favorit.

Det erklærer flere store tv-netværk, heriblandt Fox News, CNS, MSNBC og CNN.

I Michigan ser Trump ud til at vinde foran John Kasich, Ted Cruz og Marco Rubio, men der er fortsat usikkerhed om andenpladsen.

- Jeg vil gerne takke indbyggerne i Michigan og Mississippi, siger Trump i en tale tirsdag aften.

Sejrene i de to delstater er Trumps 13. og 14. i Republikanernes primærvalg frem mod præsidentvalget i november 2016. Dermed ligger han stadig klart i front i Republikanernes kapløb om at blive partiets endelige kandidat.

Og rigmanden kan da heller ikke lade være med at stikke til sine konkurrenter efter sejrene i de to delstater.

- Jeg er den eneste, der gjorde det godt i aften. Kun Donald Trump vandt i aften. Selv Megyn Kelly har sagt det. Tak Megyn, siger Trump med henvisning til Fox News-værten, som han tidligere har haft sammenstød med.

Milliardæren benytter også sit pressemøde til igen at lange ud efter præsident Barack Obama.

- Vi vinder ikke længere. Vi vinder ikke med vores sundhedssystem, og vi vinder ikke mod Islamisk Stat. Vi skal i gang med at vinde igen, siger Trump om præsidenten.

- Jeg kan noget, ingen andre republikanere kan. Jeg kan vinde New York, og jeg kan vinde Michigan, for bilindustrien ved, at jeg kan bringe dem tilbage til tidligere tiders storhed. Jeg bliver præsident, siger han.

Republikanerne holder også primærvalg i Idaho og Hawaii natten til onsdag dansk tid.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip