Medier: Tyskland indfører grænsekontrol mod Østrig

Tyskland vil begynde at indføre grænsekontrol over for Østrig i lyset af flygtningekrisen, oplyser tyske og østrigske medier.

Tysklands indenrigsminister, Thomas de Maizière, har indkaldt til et pressemøde klokken 17.30 oplyser nyhedsbureauet dpa. Her ventes han at gøre rede for den nye grænsekontrol.

Den socialdemokratiske vicekansler, Sigmar Gabriel, siger i et interview, at Tyskland nu har nået grænsen for, hvor mange flygtninge det kan tage imod. Han retter en anklagende finger mod de andre EU-lande.

- Det er sandt. Den europæiske mangel på handling i flygtningekrisen presser nu Tyskland til grænsen af dets formåen, siger han til Tagesspiegel.

Maiziere sagde i sidste måned, at flygtningepresset kunne tvinge til at suspendere Schengen-samarbejdet i EU om de åbne grænser.

Lørdag alene kom der 13.000 flygtninge og migranter til Münchens hovedbanegård.

Tyskland har foreløbig taget imod 450.000 asylansøgere i år.

Den tyske transportminister, Alexander Dobrindt, kaldte det tidligere søndag en "komplet fiasko", at EU ikke har kunnet beskytte sine ydre grænser. Han efterlyste initiativer til at stoppe tilstrømningen af flygtninge og migranter.

- Effektive indgreb er nødvendige nu for at stoppe tilstrømningen.

- Det inkluderer hjælp til de lande, hvor flygtningene flygter fra, og det omfatter også effektiv kontrol med vores grænser, som ikke længere fungerer på grund af EU's komplette fiasko med at beskytte de ydre grænser, sagde han.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip