Medier: USA aflyttede Berlusconi

Skrevet af admin

23/02/2016

Dagens topnyheder

USA's ambassadør til Italien måtte tirsdag stå skoleret i det italienske udenrigsministerium efter forlydender i medierne om, at amerikanske efterretningstjenester aflyttede premierminister Silvio Berlusconis telefon i 2011.

Avisen La Repubblica skriver, at National Security Agency (NSA) spionerede mod Silvio Berlusconi, der i fire perioder var premierminister i Italien. Aflytningen skete angiveligt for fire år siden, da Berlusconis regering var under pres i forbindelse med eurokrisen.

Ifølge La Repubblica viser dokumenter fra WikiLeaks, at den 79-årige mediemogul var mål for NSA's spionage i årene 2008-2011.

Ambassadør John Philips mødtes med direktøren for udenrigsministeriet, Michele Valensise, tirsdag eftermiddag.

Efter mødet udsendte ministeriet en udtalelse, hvor det forklarede, at Italien har bedt om "specifikke afklaringer af det, der er kommet frem om begivenhederne i 2011".

Philips "forsikrede os om, at han med det samme vil sende spørgsmålet videre til sine overordnede", hedder det videre i udtalelsen.

Under mødet påpegede Philips også, at præsident Barack Obama forbød aflytninger af USA's nære venner og allierede i 2014.

Dengang traf Obama beslutningen for at lappe på forholdet til den tyske kansler Angela Merkel, efter at det kom frem, at NSA havde aflyttet hendes mobiltelefon.

/ritzau/Reuters