Medina undskylder: Flere skadet under Distortion-koncert

Skrevet af Ann Katrine Warren

31/05/2013

Dagens topnyheder

Det var tæt på at gå galt, da omkring 20.000 festglade københavnere stimlede sammen omkring Enghavevej og Sønder Boulevard, hvor Medina gik på scenen til en minikoncert under aftenens Distortion. Medina selv var efterfølgende påvirket af begivenhederne, og under koncerten forsøgte politiet at advare publikum via Twitter og Facebook og på gaden,

- Der meldes igen om "Mosh Pitting" foran Medina scenen, der er IKKE plads til det, det skal stoppes - spred budskabet. #cphdistortion, lød det blandt andet fra politiet på Twitter.

Fænomenet Most Pitting er, når publikum aggressivt støder ind i hinanden, hvilket giver stort tryk længere oppe i rækkerne blandt publikum.

Politiet havde også en helikopter i luften for at kunne overvåge begivenhederne.

- Vi kan via COPteren se der bliver skubbet bagfra, det går galt, hold afstand #cphdistortion, tweetede politiet.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

 

Trods utallige opfordringer lykkedes det ikke helt alt forhindre presset op mod scenen. Ifølge bt.dk måtte en håndfuld piger efter følgende behandles i ambulancer bag scenen.

Den megen tumult omkring koncerten har også påvirket Medina, som i aftes undskyldte på Facebook.

- Jeg vil gerne udtrykke min aller største medfølelse og kærlighed og god energi til jer der desværre kom til skade de 13 minutter jeg var på scenen. Jeg håber ikke det er slemt og jeg håber vi ses en anden gang under forhåbentlige bedre omstændigheder i er i mine tanker og jeg lover at vi vil tage større hensyn til dette i fremtiden så det ikke sker igen. Tak fordi i kom og godnat fra mig, skrev sangfuglen.

Ifølge politiet så var mindst 125.000 mennesker ude og nyde vejret til den undendørs del af Distortion på Vesterbro.

I idag fortsætter gadefesterne havnen og Refshaleøen fra klokken 14 til 22.

Se billeder fra Distortion herunder...