Medlemmerne flygter fra de Radikale

Karina Kosiara-Pedersen, der er lektor på Københavns Universitet og beskæftiger sig med de politiske partier, peger på forårets skolekonflikt og den nye offentlighedslov som en del af forklaringen på medlemsflugten.

»Der er ingen tvivl om, at der er nogle partimedlemmer, som mener, at partiet har ofret noget af sit hjerteblod som eksempelvis folkeskolen og offentlighedsloven. Det er helt naturligt, at en konflikt med skolelærerne koster medlemmer for de Radikale, som står stærkt blandt lærerne,« siger hun til Altinget.dk.

Tilbagegangen holder ikke den radikale landsformand vågen om natten.

»Langt hovedparten er nogle, der har meldt sig ind på vejen opad, da vi havde succes med nogle enkeltsager. De fleste har ikke aktivt meldt sig ud, men har simpelthen bare undladt at forny deres kontingent,« siger Klaus Frandsen til Altinget.dk.

Det radikale regeringsparti, der holder landsmøde i weekenden, har oplevet store rutsjeture i løbet af det seneste årti både med hensyn til vælgertilslutningen og antallet af medlemmer. I forbindelse med valget i 2011 fik partiet mange nye medlemmer, og nu er partiet tilbage på niveauet fra årene op til valget i 2011.

De Radikale har i dag 7.500 medlemmer.

Dagens Gossip