Medlemmerne forsvinder fra regeringspartierne

I målingen står regeringen samlet til at miste 12,2 procent af vælgeropbakningen.

De tre regeringspartier har desuden sammenlagt mistet cirka 9.400 medlemmer siden valgåret 2011.

Det er en typisk tendens, at vælgertal og medlemstal følges ad, siger lektor ved Københavns Universitet Karina Kosiara-Pedersen.

»Vi kan jo se, at regeringen har truffet nogle beslutninger, som har været upopulære blandt deres vælgere. Så det kan meget vel være, at der også er medlemmer, der har haft svært ved at repræsentere partiet med den politik, der bliver ført,« siger hun til avisen.

SF har ifølge Information oplevet det største udsving i antallet af medlemmer i de senere år. I 2011 havde partiet 17.588 medlemmer, og i marts måned i år var tallet dalet til 11.589.

I de første to måneder af 2013 mistede Socialdemokraterne ifølge Information næsten 1.000 medlemmer, og partisekretær Lars Midtiby erkender, at medlemstilbagegangen er en stor udfordring for partiet.

Han fortæller, at partiets medlemstal er dalet endnu mere siden Megafons måling. Frem mod efterårets valg til kommuner og regionsråd vil partiet derfor være mere »offensivt« i sine kampagner og spørge direkte ind til, om folk på gader og stræder har lyst til at melde sig under de socialdemokratiske faner.

Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Liberal Alliance er de eneste partier, som har oplevet en decideret medlemsfremgang i de senere år.

Dagens Gossip