Medlemsflugt sender to nye ind i SF-ledelse

Helt usædvanligt har SF måtte gennemføre et suppleringsvalg for at fylde den frafaldsramte landsledelse op.

Ved weekendens landsmøde i det kriseramte parti blev Serdal Benli fra Gladsaxe og Leon Rix Iversen fra Aarhus således stemt ind som nye navne i det magtfulde organ.

Benli er sociolog og arbejder i justitsministeriet. Han er byrådsmedlem i Gladsaxe. Leon Rix Iversen er formand for SF i Aarhus.

Valget af de to har været nødvendigt, fordi hele syv medlemmer har forladt landsledelsen, mens der kun var fem suppleanter klar til at indtræde.

Blandt de frafaldne har været en hel gruppe af unge SF'ere, som nu er medlem hos Socialdemokraterne - nemlig Mattias Tesfaye, Nanna Westerby, Jesper Petersen, Emilie Turunen og Kasper Bjerring Søby.

Landsledelsen er SF's højeste myndighed mellem landsmøderne, og består udover partiets formand af 18 medlemmer.

Landsledelsens primære opgave er at fastlægge hovedlinjerne i partiets politik og lægge de overordnede rammer for partiets organisatoriske arbejde. Det sker med udgangspunkt i de retningslinjer, der bliver besluttet på landsmødet.

Søndag blev der ligeledes valgt fem nye suppleanter - nemlig Flemming Stenild (Guldborgsund), Jørn Rye Rasmussen (Silkeborg), Morten Normann Jørgebnsen (Lyngby-Tårbæk), Leif Hermann (Amager) og Knud Erik Hansen (Valby).

/ritzau/

 

Dagens Gossip