Medvedev: Krisen i Ukraine koster Rusland dyrt

Ruslands premierminister, Dmitrij Medvedev, anslår ifølge nyhedsbureauet Reuters, at den russiske økonomi skrumper i årets første tre måneder som følge af Vestens sanktioner og faldende oliepriser.

- I indeværende år fortsætter de negative udviklinger i økonomien. I januar-marts i år faldt bruttonationalproduktet med omkring to procent, og selve produktionens omfang faldt 0,4 procent i forhold til samme periode sidste år, siger Medvedev.

Den russiske regeringsleder siger, at tabene, som Rusland lider som følge af krisen i Ukraine, er betydelige.

I en tale i det russiske parlaments underhus, som Medvedev holdt tirsdag, hedder det, at Rusland står over for alvorlige økonomiske udfordringer.

- For første gang i Ruslands historie efter Sovjetunionens sammenbrud - og på visse måder i hele Ruslands historie i det 20. århundrede og i den sovjetiske og postsovjetiske æra - er vores land ramt af to ydre chok: et stort fald i oliepriserne og et aldrig før set pres fra økonomiske sanktioner, hedder det i talen.

Medvedev understreger, at "vi har aldrig stået over for sådanne samtidige udfordringer."

Putin sagde for nylig i et stort direkte tv-program, at rublen er stabiliseret, og at den pressede russiske økonomi har lagt de dårligste tider bag sig.

- Eksperter mener, at vi har passeret toppen af problemerne, sagde Putin, som tilføjede, at den russiske økonomi om mindre end to år kan vende tilbage til vækst - også selvom han ikke ser de store chancer for, at Vesten opgiver sanktionerne lige med det første.

Sanktionerne blev indført som en reaktion på Ruslands ageren i forbindelse med striden i Ukraine.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip