Medvedev: Vi har et konkret begrænset mål i Syrien

Skrevet af admin

15/02/2016

Dagens topnyheder

Ruslands premierminister, Dmitrij Medvedev, siger, at russerne ikke har planer om nogen evig tilstedeværelse i Syrien.

- Vi har et begrænset mål, som vi vil opnå, siger den russiske regeringschef i et interview med det amerikanske nyhedsmagasin Time.

Nyhedsmagasinet spørger Medvedev, hvorvidt Rusland vil hjælpe den syriske præsident, Bashar al-Assad, med hans erklærede mål om at genvinde kontrol over hele Syrien.

- Vi har ingen planer om en sådan uendelig tilstedeværelse i Syrien. Vi forfølger et fuldstændigt begrænset og konkret mål, siger Medvedev i interviewet.

Assad sagde i sidste uge, at "regeringshæren vil generobre hele landet fra oprørsstyrkerne."

I USA har den tidligere hærchef Ray Odierno sagt, at "Islamisk Stat er et 10 til 20 års problem, fordi gruppen skal bekæmpes militært, økonomisk og politisk."

Ruslands rolle i Mellemøsten er blevet markant ændret med landets indgriben i Syrien og dets støtte til Iran.

Moskva meddelte tidligere mandag, at man vil begynde leveringen af S-300 luftforsvarsmissiler til Iran i "den nærmeste fremtid". Oplysningen blev offentliggjort af det russiske udenrigsministerium via nyhedsbureauet RIA.

Den Islamiske Republik er også interesseret at købe de mere avancerede S-400 missilsystemer, oplyser Moskva, men der er ikke indledt forhandlinger om dette våbensystem.

Over 250.000 mennesker er blevet dræbt i konflikten og fem millioner er drevet på flugt under den næsten fem år lange borgerkrig i Syrien.

I interviewet med AFP siger Assad om regeringshærens offensiv ved storbyen Aleppo, at den har til formål at afskære oprørernes forsyningsruter fra Tyrkiet.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, er af vestlige regeringer blevet beskyldt for at underminere de internationale forsøg på at skabe fred ved at bombe modstandere af Islamisk Stat for dermed at styrke præsident Assad.

/ritzau/Reuters