Mega-metropoler kommer til at booste luftfarten

Den fælleseuropæiske flyproducent har regnet sig frem til, at der globalt vil blive brug for 28.355 nye passagerfly de næste 20 år - dertil kommer 871 fragtfly.

Estimatet er en forøgelse af tidligere beregninger fra Airbus, og flyproducenten peger på den rivende økonomiske udvikling i specielt Østasien som en årsag. I takt med at urbaniseringen fortsætter og antallet af mega-metropoler (typisk defineret som storbyer med over ti mio. indbyggere) stiger kraftigt, vil behovet for luftfart simpelthen blive øget. Og det til et niveau, der er omtrent dobbelt så stort som i dag.

Airbus' salgchef John Leary peger på, at det snart vil blive tydeligt, hvor stor konsekvens den voksende kinesiske middelklasse vil få på markedet.

»Om 20 år vil det allerstørste marked ikke være USA. Det største marked vil være internt i Kina,« siger han ifølge Reuters.

Airbus' opskrivning af forventningerne til luftfarten i 2020 kommer efter, at europæernes amerikanske rival Boeing gjorde det samme i juni. I den forbindelse pegede den amerikanske flyproducent ligeledes på, at det fremover bliver Østasien - og i særdeleshed Kina - der kommer til at svinge taktstokken over luftfartsudviklingen de kommende år.

Dagens Gossip