Mega-metroregning kan ende hos skatteyderne

I juni gav Københavns Kommune Metroselskabet tilladelse til også at arbejde i tidsperioden 18-06. Det medførte straks naboklager til Natur- og Miljøklagenævnet.

Indtil der falder afgørelse i klagesagerne, må Metroselskabet indstille arbejdet hver dag klokken 18. Det vil medføre forsinkelser i byggeriet og dermed en ekstraregning. Det kan i sidste ende blive dyrt for borgerne.

I en mail til Ritzau skriver den administrerende direktør i Metroselskabet, Henrik Plougmann Olsen, at man vil vente med at tage stilling til, hvordan regningen skal betales, før den er gjort op.

- Det er noget, vi skal drøfte med Københavns Kommune, staten og Frederiksberg Kommune.

Beløbet på ekstraregningen afhænger af sagsbehandlingstiden i Natur- og Miljøklagenævnet, men det kan blive en dyr fornøjelse.

- Hvis vi bliver et halvt år forsinket, vil regningen formentlig blive omkring 750 millioner kroner. De ekstra udgifter går blandt andet til ekstra arbejdstimer og leje af maskiner.

Metroselskabet forklarer, at forsinkelser kan blive svære at undgå.

- Det har fra starten været en forudsætning for metrobyggeriet, at der i en periode kunne arbejdes i døgndrift på en række byggepladser.

- Uden tilladelse til udvidet arbejdstid holder maskinerne stille to tredjedele af tiden, og så kan vi ikke nå i mål til den aftalte tid, skriver Henrik Plougmann Olsen.

Selskabet har tidligere vurderet, at det vil koste halvanden milliard, hvis byggeriet bliver et år forsinket.

Efter planen skal cityringen med 17 underjordiske stationer være færdig i december 2018. Det forventes byggeriet vil koste omkring 22 milliarder.

Da klagefristen udløb mandag klokken 17, var der støjklager fra beboerne i forbindelse med byggerierne ved stationerne Gammel Strand, Øster Søgade, Marmorkirken, Hovedbanegården og Sønder Boulevard, skriver DR.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip