For meget eller uskyldigt? Dette nye emoji-ikon er fjernet igen efter stor forargelse

Flere og flere danskere benytter de populære emojis – også kendt som humørikoner – når der skal sendes sms'er, mails eller skrives Facebook-opsalg.

Derfor er det også under fortsat større bevågenhed, at der med jævne mellemrum kommer nye ikon-opdateringer, så vi hele tiden kan indsætte endnu flere ikoner, når vi kommunikerer med hinanden.

Men Unicode 9.0 – den seneste emoji-opdatering – har alligevel skabt både vrede og forargelse over ét bestemt ikon, som hurtigt er blevet slettet igen. Det skriver Metro.uk.

Den nye opdatering indeholder blandt andet mulighed for at indsætte ikoner så som bacon, avocado, gravid eller selfie, men det var ikonet er en riffel, der pludselig skabte rører.

Artiklen fortsætter under billedet

Her er det nye riffel-ikon i forskellige versoner til forskellige medieplatforme.

For lanceringen af de nye emojis kommer netop i kølvandet på den tragiske massakre i Orlando, hvor en forstyrret gerningsmand dræbte 50 mennesker på en natklub.

Drabende blev blandt andet foretaget med et gevær, og det er med denne tragedie i baghovedet, at mange mennesker har påpeget, at det sidste, folk har brug for at se i deres emoji-tastatur, er en riffel.

Skaberne bag den nye udvidelse har da også lyttet til kritikken og fjernet riflen fra den nye udvidelse.

 

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip