Meget få stemmer deler Sanders og Clinton i Kentucky

Hillary Clinton har erklæret sig som vinder af tirsdagens delstatsvalg i Kentucky og håber, at Bernie Sanders meget snart vil trække sig helt ud af valgkampen. Men hendes vedholdende rival er stadig med, efter at han er blevet erklæret som vinder i Oregon.

I Kentucky var valget så tæt, at de store amerikanske tv-stationer på valgnatten var ude af stand til at erklære nogen som vinder. Hillary Clinton udråbte sig selv som vinder i delstaten, efter at en af Kentuckys ledende politikere, Alison Lundergan Grimes, sagde til CNN, at Clinton uofficielt var vinder.

- Vi har netop vundet Kentucky! Tak til alle, der stemte, sagde hun.

Kort efter kunne Sanders erklære sig som vinder i Oregon, hvor han ifølge de store tv-stationer vandt med omkring 53 procent mod 47 procent.

Det samlede billede fra de hidtidige primærvalg er dog fortsat, at Clinton fører med stor margin ned til Vermont-senatoren, selv om han har været inde i en god stime ved de seneste valg.

Men sejren i Oregon får Sanders til igen at slå fast, at han ikke forlader opgøret med Clinton.

- Vi vil vinde Washington. Vi har lige vundet Oregon, og vi vil vinde Californien. Jeg er begyndt at kunne lide vestkysten, siger Sanders ifølge The Guardian om nogle af de kommende stop med valgbussen.

Hos Republikanerne er det kun i Oregon, at der har været valg.

Vinderen blev Donald Trump, hvilket ikke kommer som den store overraskelse, da han er den eneste tilbageværende kandidat og dermed formentlig ender med at stå på stemmesedlen ved præsidentvalget 8. november.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip