Mejeriansatte får ny overenskomst

De næsten 6.000 ansatte har udsigt til lønforhøjelse, flere penge til uddannelse og bedre forhold under sygdom fra 1. april i år, hvor den nye overenskomst kan træde i kraft.

Forliget blev til under ledelse af forligsmanden, som mæglede i forhandlingerne mellem 3F, Danske Mejeristers Fagforening og Fødevareforbundet NNF på arbejdstagersiden og Mejeribrugets Arbejdsgiverforening på den anden side af bordet.

3Fs topforhandler, Vagn Henriksen, glæder sig over aftalen, men beklager, at den gælder for en relativt kort periode.

»Efter omstændighederne er vi rigtig godt tilfreds med forliget. Det eneste ærgerlige er, at overenskomsten kun gælder i 11 måneder. Men på det punkt kunne vi ikke få arbejdsgiverne til at rykke sig,« siger han til fagbladet 3F.

Med den nye overenskomst stiger medarbejderne med 1,85 kroner i timen fra 1. april 2013, mens lønsatserne stiger med 2,25 procent for elever og lærlinge med undtagelse af voksenlærlinge.

Den nye overenskomst sikrer medarbejdere, der har været ansat i seks måneder, fuld løn under sygdom. Tidligere skulle man have været ansat i ni måneder, før man havde optjent den rettighed.

Samtidig har de mejeriansatte fået bedre mulighed for at blive uddannet eller efteruddannet. Arbejdsgiverne skal fremover indbetale et større beløb til uddannelsesfonden på mejeriområdet, så de ansatte i gennemsnit kan uddanne sig for 1.560 kroner om året, skriver fagbladet 3F.

»Det er mange penge. Forhåbentlig vil de ansatte gøre brug af pengene til uddannelse, så de kan gøre sig endnu dygtigere og stå endnu stærkere på arbejdsmarkedet,« siger forhandlingssekretær Vagn Henriksen til bladet.

De mejeriansatte skal nu godkende den nye overenskomst ved en afstemning, som 3F anbefaler at stemme ja til.

Dagens Gossip