Mekanikere glade for lavere øl-afgifter

Det er forventningen hos Autoværkstedernes Brancheorganisation (CAD), der længe har arbejdet for at få politikerne til at sænke afgifterne på de varer, som trækker danskerne syd for grænsen.

Årsagen er ifølge CAD-direktør Erik S. Rasmussen, at mange danske bilejere, især sønderjyder, får deres biler repareret på tyske værksteder, når de alligevel er i Tyskland for at handle i grænsebutikkerne. Men selv om han glæder sig over de lavere afgifter, mener direktøren, at politikerne burde have afskaffet afgifterne helt.

»CAD har i denne sammenhæng været fortaler for at gå hele vejen og helt fjerne afgifterne på de fire magnetvarer - vin, øl, vand og slik. Men her har politikerne rystet for meget på hånden,« siger Erik S. Rasmussen.

» I grænsehandelsspørgsmålet kan man ikke være »halvt gravid« - enten skulle politikerne have gået hele vejen, eller helt ladet være,« siger direktøren, der forventer, at de nye afgifter vil få konsekvenser for midtjyderne, mens sønderjyderne fortsat vil bruge tyske mekanikere.

Ifølge CADs vurdering vil afgiftsnedsættelsen sammen med den nye grænse for, hvornår en bil er totalskadet, skabe op mod 1.000 nye job.

Dagens Gossip