Meldinger om skyderi i shoppingcenter i USA

Amerikansk politi er på jagt efter mindst én bevæbnet person, der har åbnet ild inde i et shoppingcenter i delstaten New Jersey.

Det rapporterer CNN tidligt tirsdag morgen dansk tid.

Tv-billeder viser et stort antal politibiler med blå blink, der har slået ring om butikscentret, som hedder Westfield Garden State Plaza Mall. Nyhedsbureauet Reuters rapporterede ved 4.30-tiden dansk tid, at centret var ved at blive evakueret.

Der er ingen meldinger om dræbte eller sårede i det store shoppingcenter, der ligger i Paramus, New Jersey. Skudepisoden er fundet sted omkring klokken 21.20 mandag lokal tid, lyder det.

Skuddene formodes at være blevet affyret af en enkelt person med et skydevåben. Det vides ikke, hvor denne person nu befinder sig. Vedkommende menes stadig at være på fri fod.

Der er ifølge CNN meldinger om, at den pågældende person med våbnet affyrede skud mod overvågningskameraer. Det er dog endnu ikke fastslået fra officielle kilder, hvordan skudepisoden fandt sted, og hvilke skydevåben der blev anvendt.

USA's præsident, Barack Obama, satte den amerikanske våbenlov højt på den politiske dagsorden efter skolemassakren i Newtown i december sidste år, hvor 20 børn og seks voksne blev slået ihjel.

Men i april led Obamas planer om en strammere våbenlov et stort nederlag, da Senatet i Washington nedstemte en række ændringsforslag.

/ritzau/

Dagens Gossip