Mellem 85 og100 skal grundlovsforhør efter hash-aktion

I øjeblikket arbejder Københavns Byret intensivt på at blive klar til alle de grundlovsforhør, der kommer i kølvandet på politiets omfattende aktion torsdag morgen mod organiserede kriminelle hashhandlere på hele Sjælland.

Det fortæller præsidenten fra Københavns Byret, Søren Axelsen, til Ritzau.

- Jeg forventer et sted mellem 85 og 100 grundlovsforhør. Det starter klokken 13.00 i annekset i seks forskellige retssale, som er ved at blive gjort klar, siger han.

Tidligere torsdag meldte politiet ud, at man foreløbig havde anholdt 80 personer efter aktioner på 150 adresser, men rettens ord tyder altså på, at der er anholdt endnu flere.

De mange grundlovsforhør har skabt travlhed i Københavns Byret, men man har prøvet tilsvarende akutte situationer før.

- Jeg har været med til noget lignende under Ungdomshuset. Dengang var der omkring 250 grundlovsforhør. Det var helt vildt og kørte over flere dage. Men det her er også en kæmpe stor aktion. Også for os.

- Vi har måttet sadle om i morges, da vi fik nys om det. Vi har fået ændret på retsfordelingerne, hidkaldt dommere og protokolførere. Vi er i fuld gang med det store puslespil, men vi skal nok være klar til 13, forsikrer retspræsidenten.

Siden politiet i september 2012 intensiverede jagten mod de kriminelle bagmænd og oprettede Task Force Pusherstreet, har mere end 60 personer været varetægtsfængslet. Det tal ventes efter torsdagens aktion mere end fordoblet.

/ritzau/

Dagens Gossip