Mellemøstkonflikten rykker ind hos Fifa

Israelere og palæstinensere har i årevis ligget i politisk og ofte også væbnet konflikt om de samme landområder, og nu vikles det internationale fodboldforbund, Fifa, også ind i den ældgamle strid.

Det tyske nyhedsbureau dpa skriver, at det palæstinensiske fodboldforbund har skrevet til en række Fifa-medlemmer og præsenteret dem for en resolution, der vil have Israel suspenderet fra Fifa på en kongres senere på måneden.

I brevet argumenterer palæstinensernes fodboldforbund med, at Israel hindrer, at der kan spilles fodbold på Vestbredden og i Gazastriben.

Samtidig, siger det palæstinensiske forbund, har Israels fodboldforbund ikke gjort nok for at reagere imod racistiske og diskriminerende kommentarer fra en af Israels topklubber, Beitar Jerusalem.

Det tyske nyhedsbureau skriver, at brevet er blevet offentliggjort af Jerome Champagne, der tidligere var kandidat til posten som præsident for Fifa.

Joseph Blatter er Fifa-præsident og søger i øjeblikket at blive valgt til en femte periode. Han ventes inden for de næste uger at besøge Israel og de palæstinensiske områder.

Han skal også mødes med Israels premierminister, Benjamin Netanyahu.

Resolutionen ventes behandlet på Fifa-kongressen den 29. maj i Zürich, og dpa skriver, at den ikke har mange chancer for at blive vedtaget.

Israel erobrede under krigen i 1967 Vestbredden og Gazastriben, og Vestbredden holdes fortsat besat af Israel, der med sikkerhedsargumenter ofte gør det besværligt for palæstinensere at bevæge sig rundt i området.

Det er samtidig svært for palæstinensere at rejse mellem Vestbredden og Gazastriben.

Israel trak i 2005 sine soldater ud af Gaza, ligesom israelske bosættelser blev nedlagt.

Siden har den radikale gruppe Hamas taget kontrollen med området.

Forholdet mellem Israel og Hamas er fjendtligt.

/ritzau/

Dagens Gossip