Melodi Grand Prix har Ny Nordisk Mad på menuen

Når finalen i Det Europæiske Melodi Grand Prix løber af stablen i Malmø i morgen, bliver showet mere bæredygtigt end tidligere år – uden at der af den grund er skruet ned for lys og farver, smag og glimmer.

Ny Nordisk Mad-programmet under Nordisk Ministerråd har udviklet en særlig menu til Melodi Grand Prix i Malmø, hvor nordiske specialiteter som rabarber, lakrids og hyldeblomst sætter gang i smagsløgene.

Al maden er så vidt muligt økologisk eller på anden måde bæredygtigt produceret. Der serveres også kun vand direkte fra hanen, hvilket kræver 500 gange mindre energi at producere end vand på flaske.

Ny nordisk mad for folket

- Mad er et fremragende visitkort. Interessant mad fortæller langt mere og huskes langt bedre end en flot tale eller en folder på glittet papir. Derfor kan jeg kun glæde mig over, at folkene bag Det Europæiske Melodi Grand Prix i samarbejde med Nordisk Ministerråd har valgt at servere Ny Nordisk Mad, udtaler Danmarks fødevareminister Mette Gjerskov i forbindelse med eventet.

- Maden er et udstillingsvindue til de tusindvis af Melodi Grand Prix-fans, der i disse dage kommer til Malmø for at opleve arrangementet. For mig er det vigtigt, at Ny Nordisk Mad ikke kun er et elitefænomen, man kan opleve på Michelin-restauranter. Det handler i virkeligheden om en helt ny måde at tænke madglæde, sundhed og bæredygtighed sammen, fortsætter ministeren.

Bæredygtig musikfestival

I forbindelse med Melodi Grand prix har arrangørerne produceret en hel guide til, hvordan man laver sådan et event uden at belaste miljøet mere end højst nødvendigt.

- Ligesom ny nordisk mad handler om at tænke hele kæden med fra fremstilling af maden til den når vores bord, så synes vi, at man skal tænke sig godt om, når man laver sådan et event. Der er mange små måder, hvorpå man kan skåne både miljø og mennesker, som kan tænkes ind i hele planlægningen og konceptet, og det har vi så gjort i vores guide, udtaler projektleder fra Ny Nordisk Mad programmet Charlotta Ranert, som står for maden ved det store event i Malmø

Lørdag aften kan man hjemme i sofaen komme endnu tættere på stemningen fra showet i Malmø ved at følge opskrifterne på nye nordiske cocktails og kage - se mere på sitet http://foodism.se/

Dagens Gossip