Meningsmåling: DF kan høste flest stemmer ved EU-valg

Dansk Folkeparti står til markant fremgang og kan blive lige så stort som Socialdemokraterne og Venstre og muligvis overgå de to partier ved det kommende valg til Europaparlamentet.

Det viser en ny meningsmåling, foretaget af A&B Analyse blandt 1231 svarpersoner for netavisen Altinget.dk.

I målingen siger 23,3 procent, at de vil stemme på Dansk Folkeparti. 22,6 vil stemme på Socialdemokraterne, mens 22,5 procent vil stemme på Venstre.

Valgforsker ved Aarhus Universitet Rune Stubager anser det som realistisk, at Dansk Folkeparti kan blive det største parti ved valget.

- Valgkampen er ikke gået rigtig i gang endnu, så der kan stadig ske meget. Men det er klart, at det er en fordel for Dansk Folkeparti, at debatten i øjeblikket handler om at give børnecheck til EU-borgere, siger Rune Stubager til netavisen.

- Det giver partiet mulighed for at trække især borgerlige skeptikere til sig, siger han.

Dansk Folkeparti står til at ligge et mulehår foran Socialdemokraterne og Venstre i målingerne, men rækkefølgen er ikke statistisk sikker. Det kan dog sagtens være til Dansk Folkepartis fordel, mener Erik Holstein, Altinget. dks politiske analytiker.

- Morten Messerschmidt er en skarp kandidat, så umiddelbart er der ingen grund til at tro, at partiet vil miste terræn, når spidskandidaterne kommer på banen, siger han.

Arne Hardis, Weekendavisens politiske redaktør, mener, at partiets popularitet hænger sammen med Venstres ageren på EU-området.

- Venstres tøven om, hvorvidt EU-retten skal have forrang kan være naturlig nok ud fra den betragtning, at mange danskere har svært ved at forstå, hvorfor der skal sendes danske børnepenge til børn i Bukarest, siger Arne Hardis til netavisen.

- Men reelt kommer Venstre til at begive sig ind på en politisk mark, som tilhører Dansk Folkeparti, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip