Meningsmåling viser næsten dødt løb mellem Trump og Clinton

En meningsmåling lavet af Ipsos for Reuters placerer for første gang siden maj den nykårede republikanske præsidentkandidat, Donald Trump, næsten lige med konkurrenten Hillary Clinton.

Hun ventes at blive bekræftet som demokraternes præsidentkandidat ved partiets konvent i næste uge.

I målingen siger 41 procent af dem, der regner med at stemme ved præsidentvalget 8. november, at de vil stemme på Clinton. 38 procent siger, at de vil stemme på Trump.

Den statistiske usikkerhed angives til fire procentpoint. Dermed er der i praksis dødt løb mellem de to.

Målingen er lavet mandag til fredag i indeværende uge, hvor Det Republikanske Parti har holdt sit partikonvent i Cleveland, Ohio.

Umiddelbart inden partikonventet åbnede mandag, var Trump ti procentpoint efter Clinton i en måling lavet af samme institut.

På det republikanske konvent blev Trump formelt valgt til republikansk præsidentkandidat.

Flere af partiets mest fremtrædende figurer er dog så utilpasse ved Trumps kandidatur, at de ikke deltog på konventet, der ifølge flere kommentatorer ikke evnede at hele splittelsen i partiet.

Det er normalt, at kandidaterne får rygvind i meningsmålingerne umiddelbart efter konventerne. I 2012 fik den daværende republikanske kandidat, Mitt Romney, også et løft på fem procentpoint efter konventet.

Hillary Clinton ventes på demokraternes konvent i næste uge at blive bekræftet som Det Demokratiske Partis konvent i Philadelphia.

Hillary Clinton har det meste af året ført over Trump i meningsmålingerne. Sidst Trump og Clinton lå nogenlunde side om side var i maj, efter at Trumps to sidste udfordrere droppede ud.

Meningsmålingen for Reuters/Ipsos er foretaget i samtlige 50 amerikanske delstater, hvor 1036 registrere vælgere er blevet spurgt på engelsk, hvem de har i sinde at stemme på.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip