Menneskehandel: Prostitueret overførte 82.000 til tiltalt

Skrevet af admin

11/03/2014

Dagens topnyheder

En prostitueret kvinde afviser i Københavns Byret, at hun var tvunget til at sende penge til en mand, der er blandt de tiltalte i en stor sag om menneskehandel.

- Jeg havde ingen grund til, at jeg skulle give ham mine penge. Jeg havde total kontrol over mine egne penge, siger den rumænske kvinde.

I byretten har anklageren, Maria Cingari, spurgt ind til, om hun havde givet de penge, som hun havde tjent ved prostitution, til den 46-årige samlever, der er blandt ni tiltalte for menneskehandel.

Oven på svaret gjorde anklageren endnu engang opmærksom på, at det er strafbart, hvis et vidne lyver i retten.

I den forbindelse henviste anklageren til et bilag, hvor det fremgår, at den rumænske kvinde havde overført 82.000 kroner til samleveren i Rumænien via Western Union.

Den rumænske kvinde på vidnebænken medgiver, at hun har overført pengene til kæresten, som han skulle bruge til transport til Danmark og til at købe en bil for.

Kvinden er en af i alt 16 kvinder, som ifølge anklageskriftet er blevet udsat for menneskehandel og udnyttet til gadeprostitution i det hårde miljø på Vesterbro i København.

Ifølge vidnet var hun dog i miljøet af egen fri vilje.

- Det var mig, der bestemte, hvornår jeg ville arbejde på gaden. Jeg blev ikke tvunget til noget, understreger hun i retten.

Kvinden, der flere gange under retssagen har gjort opmærksom på, at hendes hukommelse ikke er så god, fortæller, at hun har kendt sin samlever i syv-otte år, og at de har boet sammen i de sidste fire-fem år.

De 16 kvinder skulle være rekrutteret til København, hvor de blev indlogeret på et hotel på Nørrebrogade og to adresser på Vesterbro, hævdes det i anklageskriftet.

De tiltalte er i alderen 30 til 58 år, mens yderligere tre formodede bagmænd ikke er identificeret. De tiltalte er alle forbundet til hinanden på kryds og tværs som blandt andet niece, eksmand og brødre.

Bliver de tiltalte kendt skyldig i menneskehandel, risikerer de en årelang fængselsstraf og udvisning af Danmark.

Samtlige har nægtet sig skyldige.

/ritzau/