'Menneskelig' Giro-rute præsenteret

Herefter får Giro-karavanen en tidlig hviledag og flyver til Italien, hvor løbet fortsætter. I alt er der tre hviledage i den næste Giro d'Italia, hvor de 21. etaper i gennemsnit har en distance på 183 km.

Løbet byder i sin 97. udgave på tre tidskørsler, otte sprinterafslutninger og ni etaper med krævende bakker eller bjerge undervejs. Giroens sidste etape køres d. 1. juni, hvor rytterne triller ind til paradeafslutning i Trieste.

Arrangørerne forklarer, at de har lavet en 'menneskelig' rute, hvor rytterne er nødt til at være alsidige for at blande sig i toppen. Men vigtigst af alt mener arrangørerne, at ruten er lavet sådan, at man ikke behøver dope sig for at komme til tops.

- Vi vil ikke have umulige ting mere. Vi har været meget opmærksomme på at gøre tingene menneskelige, siger løbsdirektør Mauro Vegni og fortsætter:

- Dette er en menneskelig Giro. Ja, det er det hårdeste løb i verdens smukkeste omgivelser, men det kræver ikke for meget. Giroen og cykling har ikke behov for en superhelt. De har brug for en mand, der vinder på en troværdig måde, siger Mauro Vegni.

Dagens Gossip