'Menneskelig' Giro-rute præsenteret

Arrangørerne af Giro d'Italia offentliggjorde mandag eftermiddag ruten for 2014-udgaven af det italienske etapeløb.

Og det helt store tema fra Giro-arrangørernes side var, at de - efter deres egen mening - har lavet en 'menneskelig rute'. Ifølge løbsdirektør Mauro Vegni er der lagt vægt på, at ruten ikke må være så skræmmende hård, at rytterne bliver fristet til at dope sig for at opnå et godt resultat.

- Vi vil ikke have umulige ting mere. Vi har været meget opmærksomme på at gøre tingene menneskelige, siger Mauro Vegni og fortsætter:

- Dette er en menneskelig Giro. Ja, det er det hårdeste løb i verdens smukkeste omgivelser, men det kræver ikke for meget. Giro'en og cykelsporten har ikke behov for en superhelt. De har brug for en mand, der vinder på en troværdig måde, lyder det fra løbsdirektør Vegni.

Giro d'Italia byder i sin 97. udgave på en varieret rute med blandt andet tre tidskørsler og otte sprinterafslutninger, mens de hårdeste bjergetaper er placeret i løbets sidste uge.

Løbsarrangørerne har endnu engang valgt at lægge Giro-starten væk fra Italien. I 2014 er det Nordirlands hovedstad Belfast, som får æren af at skyde den italienske Grand Tour i gang. Belfast er start- og målby for 1. etapes holdtidskørsel, ligesom 2. etape også foregår i og omkring den nordirske by. Tredje etape bliver kørt i Irland fra Armagh til Dublin.

Herefter får Giro-karavanen en tidlig hviledag og flyver til Italien, hvor løbet fortsætter. Der er ekstraordinært indlagt tre hviledage i den næste udgave af Giro d'Italia, hvor de 21. etaper i gennemsnit har en distance på 183 km. Den ekstra hviledag skyldes primært den lange rejse fra Irland til Italien mellem 3. og 4. etape.

Italienske Vicenzo Nibali, som vandt løbet i år, vurderer, at arrangørerne har ramt plet, når de mener, at det kræver en alsidig rytter for at vinde Giro d'Italia næste år.

- Jeg tror, at den 46 km lange enkeltstart bliver meget vigtig rent taktisk. Den ser ikke særlig hård ud, men det går opad til sidst, og den ligger lige før de sidste otte hårde dage, siger Nibali og tilføjer:

- De første etaper i Irland kan også blive hårde. Det ser ud til, at de alle er langs kysten, og det kan give meget blæst. Den samlede vinder bliver en, som kan begå sig i alle slags terræn, man er nødt til at være komplet, mener Nibali.

Dagens Gossip