Menneskelige fejl på sygehusene har store omkostninger

* Januar 2014: 99 patienter i Region Midtjylland og Region Syddanmark med prostatakræft har i 2012 og 2013 fået kemoterapi med stoffet cabazitaxel i doser, der har været 16-21 procent større end ordineret.

* Januar 2014. Indførelsen af en ny operationsmetode for muskelknuder på livmoren giver hvert år omkring 800 danske kvinder færre komplikationer og gener, men for cirka 10 kvinder fører det til en voldsom spredning af kræftceller til bughule og indre organer og mulig dødsdom. I strid med sundhedsloven informeres kvinderne ikke om risikoen, viser undersøgelse.

* Januar 2014: Flere patienter mister livet eller kommer alvorligt til skade på sygehuse, fordi det medicinske udstyr svigter eller bliver brugt forkert af læger og sygeplejersker, viser rapport fra Patientombuddet.

* Antallet af indberetninger om såkaldte utilsigtede hændelser er fordoblet fra 2011 til 2012. Sidste år var der 4561 indberetninger. 27 patienter døde, mens 277 fik "alvorlige" skader.

* Oktober 2013: Omkring 27.000 kvinder i hele Danmark er i perioden 1981-2007 blevet frameldt det landsdækkende screeningsprogram for livmoderhalskræft. Screeningen skal opspore kvinder med forstadier til livmoderhalskræft.

* Januar 2012: En simpel fejl i et af Region Syddanmarks it-fejl betød, at 20 patienthenvisninger ikke dukkede op hos Diagnostisk Center i Vejle. De tyve patienter var henvist af deres læge. Elleve af patienterne måtte gå unødigt længe i uvished efter en undersøgelse for kræft.

* I eftersommeren 2012 anbefalede Sundhedsstyrelsen landets hospitaler at indkalde 200-300 danske kvinder, der har fået indopereret de potentielt farlige underlivsnet, en samtale og en undersøgelse. Inden var det kommet frem, at de syntetiske net hos 10 procent af kvinderne skærer sig igennem til skeden, hvilket i sjældne tilfælde kan medføre hul i tarmen eller urinvejene - og i værste fald døden. Yderligere 10 procent har smerter ved samleje.

Kilde: Berlingske, Region Midtjylland, Dagens Medicin

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip