Menneskerettigheder skal overholdes ved sportsbegivenheder

I erklæringen opfordres alle lande, som er med til at afholde store sportsbegivenheder, til at overholde de internationale forpligtelser om menneskerettigheder, der blandt andet tæller ytringsfrihed, foreningsfrihed og ikke-diskrimination, og det glæder den danske kulturminister, Marianne Jelved (R).

»Det er bekymrende og kritisabelt, at Rusland har vedtaget en lov, der forbyder såkaldt propaganda vedrørende ikke-traditionelle seksuelle relationer over for mindreårige, og det er vigtigt, at vi holder Rusland og andre lande fast på basale menneskeretlige internationale forpligtelser, som de tidligere har godkendt. Derfor glæder det mig, at vi i EU har et bredt samarbejde og en åben dialog omkring situationen og vigtigheden af at overholde menneskerettigheder - også ved store idrætsbegivenheder,« siger Marianne Jelved.

Næste år er Rusland vært for vinter-OL, og i juni vedtog landet en omstridt lov, som forbyder såkaldt propaganda af »ikke-traditionel seksualitet«, og at homoseksuelle par ikke må adoptere børn. Overtræder man loven, risikerer man fængsel eller bøder.

Erklæringen, som blev vedtaget tirsdag, er støttet af 19 EU-lande, som ud over Danmark blandt andet tæller Frankrig, Tyskland, Polen, Kroatien og Sverige.

Dagens Gossip