Menneskesmugling: Lille barn hentet til England for at give organer

Af en britisk regeringsrapport fremgår det, at en lille pige fra Somalia blev smuglet fra hjemlandet til England for at bortgive sine organer.

Det skriver nigerianwatch.com.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

Rapporten peger på, at den lille somaliske pige langt fra er det eneste barn, der hvert år smugles til England og tvinges til ind i en makaber verden, hvor alt kan købes for penge.

Antallet af ofre for menneskesmugling vokser kraftigt i England. På et år er tallet fordoblet.

LÆS OGSÅ: Australien sætter milliondusører på menneskesmuglere

Siden sidste år er 371 børn blevet ofre for menneskesmugling. Nogle af børnene bliver misbrugt som tjenestefolk, prostituerede eller som i tilfældet med den mindreårige somaliske pige - til det sorte marked for organdonation. 

Smuglerne udnytter efterspørgslen på organer og børns sårbarhed. Det er usandsynligt, at smuglerne løber risikoen ved smugling og så kun bringer et barn hertil. Der må være en hel gruppe børn, siger direktør i børneorganisationen Ecpat UK Bharti Patel til The Telegraph.      

LÆS OGSÅ: SF opfordrer til fælleseuropæisk kamp mod menneskesmuglere   

Af de 371 børn, som blev smuglet til England sidste år, kom 95 fra Vietnam, 67 fra Nigeria, 25 fra Kina og de resterende kom fra Rumænien og Bangladesh. 

Nyrerne er det mest handlede organ, fordi folk sagtens kan leve et sundt liv med kun en nyre. Ca. 7000 nyrer bliver solgt på det illegale marked hvert år ifølge sundhedsorganisationen WHO.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip