Mercedes: Grønt lys for ræs mellem Rosberg og Hamilton

Formel 1-fans kan fortsat se frem til en intens kamp om verdensmesterskabet mellem de to Mercedes-kørere Lewis Hamilton og Nico Rosberg.

Torsdag giver Mercedes grønt lys til, at de to kørere til stadighed kan køre ræs mod hinanden, som det i den grad var til tilfældet ved søndagens seneste grandprix i Østrig.

Her foretog Hamilton en overhaling på den førende Rosberg på sidste omgang, så bilerne stødte sammen, og Rosberg røg ned på fjerdepladsen i løbet.

Efterfølgende tordnede Mercedes-bossen Toto Wolff over endnu et sammenstød mellem de to og åbnede op for, at de fremover kunne få forbud mod at presse hinanden.

Men sådan bliver det ikke helt. Mercedes meddeler dog torsdag - uden at uddybe nærmere - at der fremover vil blive strammet op for konsekvenserne for direkte kontakt mellem bilerne.

Hvis en eller begge kørere ignorerer det, vil teamet som sidste udvej styre kørerne via ordrer på kommunikationsanlægget.

Hamilton og Rosberg har haft flere sammenstød som teamkammerater. For to måneder siden gik det også galt i Barcelona.

- Biler, der kolliderer, føles som et deja-vu for os, og det er ikke noget, vi er glade for.

- Vi ligner en flok idioter, og det er mangel på respekt for 1500 mennesker (på Mercedes-fabrikken, red.), som arbejder hårdt for at gøre bilerne klar. Derfor må det høre op nu, sagde Toto Wolff til nyhedsbureauet AFP søndag.

I den samlede VM-stilling fører Rosberg med 153 point foran den forsvarende mester, Hamilton, med 142.

Næste løb er det britiske grandprix på søndag.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip