Mercedes tilbagekalder familiebil efter airbagfejl

Den tyske bilproducent Mercedes-Benz tilbagekalder den billige familiebil Citan. Årsagen er en airbag, som ikke fungerede ordentligt ved crashtesten.

Der er solgt 3500 eksemplarer af familiebilen i hele Europa, og de skal nu alle en tur på værksted og have skiftet airbag'en, hvor der var problemer med et airbaggardin. Det skriver Spiegel Online.

Bilen fik tre ud af fem stjerner i crashtesten ved Euro NCAP, og det var ikke tilfredstillende for Mercedes-koncernen, som normalt brander sig på luksusbiler.

Tilbagekaldelsen gælder også i Danmark, men her er Citan-modellen hovedsageligt solgt som varebil, og den har ingen problemer med airbaggardinet.

- I Danmark er bilen stort set kun solgt som varevogn, der ikke er omfattet af tilbagekaldelsen. Jeg mener, der er indregistreret syv biler som personbiler, men der er tale om forhandlerbilen taget hjem i forbindelse med introduktionen. Så kunder skulle ikke være berørt, fortæller Lars het van Erve, der er informationschef hos Mercedes-Benz i Danmark til epn.dk.

Udskiftningen af airbag'en koster ikke ejerne noget, men kræver, at bilen er på værksted et par timer.

Se videoen med crashtesten herunder.

Dagens Gossip