Mere end 7.000 syriske flygtninge vender hjem fra Irak

Den omvendte flygtningestrøm falder sammen med en periode, hvor luftangreb fra præsident Bashar al-Assads militær er sat i bero i det østlige Syrien. I stedet fokuserer regeringsstyrkerne sine kræfter på byen Qusair tæt ved grænsen til Libanon, på hovedstaden Damaskus samt den sydlige del af landet.

Borgmesteren i den irakiske grænseby al-Qaim siger, at omkring 7.000 af de i alt 11.000 syriske flygtninge, som har boet i byen, er vendt hjem.

»Hver uge får vi ønsker fra flygtninge, som ønsker at komme hjem til den anden side af grænsen. De rejser hjem frivilligt,« siger borgmester Farhan Ftaikhan over telefonen til nyhedsbureauet Reuters.

»Sikkerhedssituationen i Albu Kamal er meget rolig. Der har ikke været sammenstød eller luftangreb i omkring tre måneder,« fortæller han.

Omkring 152.000 syriske flygtninge er registreret i Irak ifølge FN. De fleste er kurdere eller sunnimuslimer.

I Irak har tilstrømningen af syriske flygtninge under tiden skabt nervøsitet, da den shia-ledede regering har frygtet, at det kan forværre situationen i landet, der er præget af stigende sekterisk vold.

Mere end 1.000 personer mistede livet i Irak i sidste måned, hvilket gjorde måneden til den mest blodige, siden kampene mellem sunni- og shiamuslimer senest toppede i årene 2006-2007.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip