Mere gris på gaflen: Dansk Folkeparti kræver kommunale kvoter med svinekød

Der skal mindst 20 procents svinekød på den kommunale menu til børn og ældre, mener en gruppe lokale medlemmer af Dank Folkeparti.

Der skal være kvoter for, hvor meget svinekød, der skal på menuen i de kommunale børnehaver og ældreboliger, mener en gruppe lokale DFere ifølge Jyllands-Posten.

Mikkel Dencker (DF) er byrådsmedlem i Hvidovre og medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti. Han mener, at svinekødskvoten skal være et »bolværk for danskheden«.

»Vi vil en gang for alle slå fast, at der serveres svinekød i Hvidovre. Vi har foreslået, at der skal være en fast andel på 20 procent, så er der ikke noget at rafle om. Det skal ikke gå ud over danske børn, at muslimer ikke vil spise svinekød,« siger han til avisen.

Svinekødskvoten skal sikre, at ældre, som for eksempel tilbydes et dagligt frokostmåltid, skal have retter med svinekød 20 procent af dagene, og hvis kommunen serverer buffet, smørrebrød eller sandwich for børn og ældre, skal mindst 20 procent af kødet være svin.

Forslaget skal ifølge Mikkel Dencker forhindre, at forældrebestyrelser i »misforstået godhed eller naivitet« bandlyser svinekød.

»Vi går ind for, at folk skal have frihed til at leve efter islamiske forskrifter. Det er også fint med os, at de ikke vil spise svinekød. Men der skal være frikadeller i daginstitutionerne, og de dage kan de så spise nogle flere kartofler eller noget andet af tilbehøret. Der er ikke nogen, som skal gå sultne fra bordet,« siger han.

Dansk Folkeparti udlændingeordfører, Martin Henriksen, kalder svinekødskvoter »et udmærket forslag«, men han står ikke på spring for at rulle dem ud på landsplan.

Dagens Gossip