Mere guld til det danske kajak-kraftværk

Den danske kajak-roer René Holten Poulsen er i forrygende form lige nu. Lørdag vandt han således europamesterskabet på OL-distancen 1.000 meter, og søndag morgen fulgte han op med EM-guld på den halve distance. Søndag aften blev det så til en overraskende bronzemedalje på 5.000 meter, der langtfra er favoritdisciplinen.

Dermed er den 24-årige dansker for første gang i karrieren dobbelt europamester.

- Jeg er rigtig godt tilfreds med mit løb i dag, og det er stort at blive dobbelt europamester. Det var ikke engang et perfekt løb, men med 100 meter igen følte jeg, at jeg havde godt styr på det og med de 500 meter-løb, jeg har haft i world cuppen i år, vidste jeg, at jeg ville blive svær at slå, hvis jeg roede godt, siger kajakroeren René Holten Poulsen.

René Holten Poulsen overtog føringen i finalen halvvejs gennem løbet, og derfra satte den bomstærke dansker bare alle konkurrenter til vægs og vandt med næsten ét sekund ned til ungareren Miklós Dudás. Tyskeren Max Hoff fik bronze.

Søndag aften kronede danskeren så et yderst succesfuldt kajak-EM ved at sikre sig en bronzemedalje på den lange 5.000 meter-distance. René Holten Poulsen kom i mål næsten 13 sekunder efter vinderen og den store rival, Max Hoff fra Tyskland. Andenpladsen tog hjemmebanefavoritten Fernando Pimenta fra Portugal, der kom i mål fem sekunder efter tyskeren.

Danskeren fra Maribo Kajakklub havde dog på forhånd udtalt, at han ville være tilfreds med en top fem-placering på 5.000 meter.

Den danske kajak-roer har dog ikke tænkt sig at læne sig tilbage og nyde cigaren resten af året efter den flotte medaljehøst. For EM er blot et skridt på vejen mod det store mål.

- Det er fedt det lykkedes at vinde ved EM, og at jeg rammer formen. Det vigtigste er at ro gode løb, for EM er stadig en test frem mod VM. Jeg tror også, Hoff har mere at byde på til VM, end det han viste i går (på 1000 meteren). Jeg tror, han kommer bragende til VM, og jeg frygter, han medbringer det bedste, han kan, som er det værste for mig. Jeg forbereder mig derfor på, at han kommer tilbage i sit livs form. Jeg skal ikke hvile på laurbærrene, men det har jeg heller ikke for vane. Jeg skal arbejde stenhårdt frem mod VM i slutningen af august i Duisburg, og jeg glæder mig til det hårde arbejde, siger René Holten Poulsen.

Dagens Gossip