Mere IT-undervisning på vej i folkeskolen

Skolernes erfaringer skal på længere sigt danne grobund for fremtidig IT-baseret undervisning i de danske folkeskoler, forklarer undervisningsminister Christine Antorini.

»Vi står over for en stor opgave med at skabe fremtidens folkeskole. IT-pædagogik i undervisningen skal gøre eleverne dygtige og mere motiverede. Vi har brug for mere viden om, hvordan it understøtter elevernes læring, og hvordan lærerne kan udnytte potentialet i it bedst muligt. Derfor glæder jeg mig meget til at følge IT-demonstrationsskolerne,« siger ministeren i en pressemeddelelse.

De udvalgte skolers 2. klasser skal i 2014 blandt andet lave matematikopgaver til hinanden via et computerprogram, mens 5. klasserne skal udfordres i at skrive og indtale engelske tekster, der skal udgives på nettet, hvor de kan ses af forældre og klassekammerater.

De 21 demonstrationsskoler fordeler sig over hele landet, og undervisningen vil blive fulgt af forskere og professionshøjskoler, der håber, at den nye IT-baserede forsøgsundervisning blandt andet kan give svar på, hvordan IT kan bruges til at differentiere undervisningen.

Dagens Gossip