Mere narko: Ravsamler på jagt fandt kokain ved Blåvand

En ravsamler har fundet en rygsæk med 19 pakker narkotika - formentlig kokain - på stranden ved Skallingen på den jyske vestkyst. Fundet skete den 2. februar, og 16 af pakkerne var helt fyldt og vejede omkring et kilo stykket, skriver jv.dk.

Efterforskningsleder Hans Roost fra Syd- og Sønderjyllands Politi bekræfter over for jv.dk fundet, men vil ikke kommentere typen af narkotika og mængden på grund af efterforskningen.

Tidligere i februar fandt tyske turister en betydelig mængde narkotika - formentlig også kokain - på stranden på Fanø. Ifølge jv.dk drejer det sig om 70 til 80 kilo kokain til en værdi af flere millioner kroner.

Syd- og Sønderjyllands Politi har ikke tidligere set så store mængder drevet i land, og efterforskningslederen oplyser, at der også er fundet mere narko end de to steder kendt i offentligheden.

- Vi vil ikke gå ud med, hvor meget vi har fundet, men det er en betydelig mængde, og vi har ikke tidligere set så store mængder drive i land, fortalte Hans Roost tidligere til Ritzau.

Det sker en til to gange om året, at der skyller narkotika op på stranden i Syd- og Sønderjyllands politikreds.

Narkoen kan ende på stranden, hvis smuglere bliver overrasket af en kontrol og vælger at smide stofferne over bord.

På grund af strøm og vind kan narkoen komme langvejs fra, og politiet har derfor underrettet Europol, det europæiske politisamarbejde, om fundet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip