Mere nødhjælp når frem til sultende syrere

Skrevet af admin

19/01/2016

Mest læste i dag

Endnu en portion nødhjælp er mandag nået frem til flere besatte syriske byer, oplyser FN.

De basale fornødenheder er nået frem til Zabadani og Madaya, der ligger tæt på Syriens grænse til Libanon og er omringet af syriske regeringsstyrker, samt til Foua og Kafraya i provinsen Idlib. Disse byer er under oprørsgruppers kontrol.

Det er FN, Røde Kors og Røde Halvmåne, der har leveret nødhjælpen til områderne.

Et hold af nødhjælpsarbejdere fra alle tre grupper blev dog nægtet adgang til Foua og Kafraya af sikkerhedsmæssige årsager.

- Det fælles hold var nødt til at udsætte missionen til Foua og Kafraya efter at have fået besked fra bevæbnede grupper om, at der var brug for mere tid til at sikre områder under deres kontrol, lyder det i en meddelelse fra de tre grupper.

I mandagens levering af nødhjælp er der blevet uddelt brændstof, mad og medicin.

Nødhjælpsorganisationerne har fået adgang til de nævnte byer gennem en aftale, som faldt på plads efter langvarige forhandlinger mellem organisationerne og de stridende parter i Syrien.

Ifølge den arabiske tv-kanal Al Jazeera skønner FN, at næsten 400.000 syrere lever i belejrede områder forskellige steder i Syrien.

Omkring 42.000 mennesker menes at befinde sig i Madaya. Her skønner lokale nødhjælpsarbejdere, at 32 personer er døde af sult inden for den seneste måned.

Basale fornødenheder nåede i sidste uge frem til byen for første gang siden efteråret. Mandagens leverance er den tredje af slagsen.

Krigen i Syrien er inde i sit femte år. Hundredtusinder af mennesker er blevet dræbt i konflikten, og millioner er blevet sendt på flugt.

/ritzau/Reuters