Mere at vælge mellem for boligsøgende

Skal du ud og købe bolig, var der ved udgangen af februar 58.075 ejerboliger til salg. Det er 293 flere boliger end sidste år, viser nye tal fra Realkreditrådets boligudbudsstatistik.

Det seneste år er der blevet 336 færre "til salg"-skilte plantet i græsplænerne foran parcel- og rækkehusene, mens der er kommet 194 flere lejlighedsvinduer med en ejendomsmæglers kontaktoplysninger. Og der er 435 flere fritidshuse på markedet.

- Det er omkring Region Hovedstaden, at vi ser de største krusninger. Her er udbuddet af huse faldet med 6,6 procent, mens udbuddet af ejerlejligheder er øget med 12,4 procent det seneste år, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Mikkel Høegh, der er chefanalytiker i BRFkredit, finder ikke noget overraskende i, at boligudbuddet er stigende.

- Tværtimod. Igennem længere tid har vi haft et underdrejet boligmarkedet, der dog stille og roligt er løsnet op hen over det seneste år, siger han i en kommentar til tallene.

- Det, at boligmarkedet stille og roligt løsner op, betyder, at de mange, der opgav at sælge i de svære år og i stedet lejede deres boliger ud eller blot ventede til bedre tider, nu forsøger sig igen, påpeger chefanalytikeren.

Udbudspriserne på parcel- og rækkehuse er i hele landet stort set uændrede i forhold til februar 2013. Vest for Storebælt har der været fald i udbudsprisen. Det samme gælder Bornholm og Vest- og Sydsjælland, viser tallene.

Men ser man på landsdele i og omkring hovedstaden, er der højere udbudspriser i dag end for et år siden. Den gennemsnitlige udbudspris på lejligheder i hele landet er steget med 6,9 procent i forhold til sidste år.

- Mens de tre landsdele omkring hovedstaden har lidt højere udbudspriser på huse end for et år siden, er udbudspriserne i København skudt op med 10,8 procent. Resten af landet har fortsat faldende udbudspriser på huse, siger Ane Arnth Jensen.

- Udbudspriserne på ejerlejligheder er højere end for et år siden. Prisstigningerne har været højest i København, men der er også højere udbudspriser i Aarhus og Aalborg, siger hun.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip