Mere vand på vej til det sydlige England

Mere regn vil i løbet af det næste døgn vælte ned over det sydlige England og forværre de oversvømmelser, der i særdeleshed har ramt områder vest for London hårdt, skriver BBC.

TV-stationen oplyser, at regnen vil fortsætte med at sile ned de næste 24 timer.

Det britiske meteorologiske institut - The Met Office - vil derfor opretholde de advarsler, der allerede er udsendt. Samtidig siger instituttet, at "den ekstra regn kun vil bidrage yderligere til problemerne."

En meteorolog betegner tirsdagsvejret som en "køkkenvask".

Miljøagenturet, der håndterer krisen, udsendte sent mandag en advarsel om risiko for oversvømmelse i 14 områder i amterne Surrey og Berkshire vest for London, efter at floden Themsen er gået over sine bredder.

Vandstanden i Themsen nåede et rekordhøjt niveau mandag, så højt at områder i udkanten af London er truet.

De massive regnmængder er de værste i løbet af vinterperioden siden 1766. Ifølge Skynews er nogle områder blevet ramt af fem måneders regn i perioden fra 12. december til 31. januar.

Miljøagenturet har fået kritik for ikke at have gjort nok for de mennesker, der er berørt af oversvømmelserne.

Tirsdag har avisen Daily Mail indledt en underskriftsindsamling med krav om, at der tages midler fra ulandsbistandens budget på 11 milliarder pund - godt 98 milliarder kroner - til at hjælpe tusindvis af britiske familier og andre, der er blevet ofre for oversvømmelserne.

Ifølge BBC er flere end 150 mennesker blevet evakueret fra deres oversvømmede huse siden søndag aften.

Instituttet The British Geological Survey anslår, at selv hvis det stopper med at regne, står grundvandet så højt, at der vil gå flere måneder, før vandet er faldet til normale niveauer.

/ritzau/

Dagens Gossip