Merete Riisager: Fjern registreringsafgiften og giv folk deres egne penge tilbage

Bilejere skal ikke betaler så skyhøje skatter og afgifter, som de gør i dag. Det mener Merete Riisager, der er medlem af Folketinget for Liberal Alliance.

På sin facebookprofil har hun startet debatten om skatter og afgifter med følgende input:

- Jeg kører i en Volvo 940 fra 1997. Det er en dejlig bil, der passer til mine behov: Jeg har et lille kørselsbehov i hverdagen, til gengæld skal bilen kunne rumme lidt af hvert i fritiden. Men for mange danskere - vel de fleste - er bilen helt afgørende for at få hverdagen til at hænge sammen, mener Riisager.

Læs også: Det rene svineri: Svenskerne får nu kæmpebøder for at vaske deres bil

- Til nytår bliver el-biler pålagt de samme afgifter som alle andre biler. En Tesla kommer til at stige fra ca. 800.000,- til ca. 2 mio. kr. Uargh! Det er jo vildt! Lige så vildt er det, at danskerne betaler 180% i afgift på deres nye biler uanset om der er tale om en VW Golf eller en Volvo V70.

Fjerner vi afgiften på biler, er det alletiders måde at give folk deres egne penge tilbage, konkluderer hun derfor.

Køber man en VW Golf - betaler man 133.000 kr. i afgift, mens man betaler 350.000 kroner i afgift for en Volvo V70, ifølge politikeren.

Læs også: Farvel skatter: Nu kan du måske snart køre i en fed, tysk luksusbil - til tyske priser

- Uanset om man skal have en Tesla Model X med mågevingedøre eller en VW Golf er det helt fair at man betaler det bilen faktisk koster - og ikke mere end det, præcis som de gør i Tyskland og Sverige, uddyber hun.

Hvad mener du? Er skatter og afgifter på biler for høje i dagens Danmark?

 
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Jeg kører i en Volvo 940 fra 1997. Det er en dejlig bil, der passer til mine behov: Jeg har et lille kørselsbehov i...

Posted by Merete Riisager on Friday, August 14, 2015

 

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip