Merkel besøger katastroferamt område

Sammen med delstatens ministerpræsident, Horst Seehofer, som var iført lange gummistøvler, inspicerede kansleren Passaus massive oversvømmelser og ødelæggelser. Foruden regeringens håndsrækning på 372 millioner kroner, forventes det, at også delstaten vil yde hjælp til området med et lignende beløb.

Dermed ser det ud til, at opfordringerne fra Jürgen Dupper, borgmester i Passau i delstaten Bayern, er blevet hørt. Han udtaler til spiegel.de, at »byen forventer hurtig, omfattende og effektiv hjælp og ikke mindst penge«.

Angela Merkel fik også syn for sagen, da hun fra en helikopter vurderede, hvor stort et område, der er oversvømmet i Bayern. Omfanget af skaderne chokerede kansleren.

»Vi troede, at oversvømmelserne i 2002 var ekstreme, men vi må erkende, at den her situation er endnu mere dramatisk,« siger Merkel til spiegel.de.

Efter sit besøg i Bayern rejser kansleren videre til delstaten Sachsen, der ligger ved den tjekkiske grænse, hvor man også har lidt under store oversvømmelser.

Oversvømmelserne i det sydlige og østlige Tyskland nåede deres højeste mandag, og i Passau blev rekordvandstanden fra 1954 slået, og store dele af byen er således oversvømmet.

Dagens Gossip