Merkel er igen, igen kåret til verdens mest magtfulde kvinde

Det amerikanske erhvervsmagasin Forbes Magazine har mandag offentliggjort sin liste over de 100 mest magtfulde kvinder i verden i 2016.

Listen rummer navne på blandt andre erhvervsledere, iværksættere, investorer, forskere, filantroper og direktører. Og for sjette år i træk er det Tysklands kansler, Angela Merkel, der topper den.

Det skriver forbes.com.

Efter hende følger den amerikanske præsidentkandidat Hillary Clinton, mens chefen for den amerikanske centralbank, Janet Yellen, indtager tredjepladsen.

På fjerde- og femtepladsen kommer henholdsvis filantropen Melinda Gates, som er hustru til Microsoft-grundlægger Bill Gates, og koncernchef i General Motors Mary Barra.

Imens beholder chefen for Den Internationale Valutafond (IMF), Christine Lagarde, sin sjetteplads fra sidste år efterfulgt af Facebooks driftsdirektør, Sheryl Sandberg, på syvendepladsen.

På ottende-, niende- og tiendepladsen finder man henholdsvis YouTubes direktør, Susan Wojcicki, Hewlett-Packards topchef, Meg Whitman, og bestyrelsesformanden i den spanske bank Banco Santander, Ana Patricia Botín.

- Disse kvinders resultater alene er formidable - men endnu mere når man tager i betragtning, hvor svært det kan være at positionere sig i brancher og stillingsbetegnelser, der traditionelt domineres af mænd, skriver forbes.com.

Ifølge magasinet er statistikken over kvinder i magtfulde positioner dog fortsat dyster.

Den seneste undersøgelse fra Catalyst, der følger udviklingen i ligestilling mellem kønnene på arbejdspladsen, viser, at kvinder kun indtager fire procent af hjørnekontorerne i de såkaldte S & P 500-virksomheder.

S & P 500 er et aktieindeks over 500 store amerikanske virksomheder.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip