Merkel: EU er stærk nok til at overleve brexit

Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, siger, at EU kan overleve et brexit, og hun advarer Storbritannien om, at unionen ikke vil tolerere, at briterne forsøger at "vælge og vrage" og "pille rosinerne ud af kagen".

- EU er stærk nok til at klare Storbritanniens udmelding, siger hun i en tale i Forbundsdagen forud for et krisetopmøde i Bruxelles.

- Der må være en klar forskel på, om et land ønske at være et medlem af EU-familien eller ej. Den, der ønsker at forlade denne familie, kan ikke vente at blive alle forpligtelser kvit og alligevel beholde alle privilegier.

Merkel forsøgte i weekenden selv at mindske presset på briterne fra Paris, Bruxelles og Berlin ved at signalere, at der ikke er nogen grund til at handle hurtigt efter den britiske EU-folkeafstemning.

Men Frankrigs finansminister, Michel Sapin, siger, at der ikke er forskel på den tyske og den franske holdning til, hvordan Storbritannien skal forlade EU - begge lande mener, at det bør ske hurtigt.

- Frankrig siger ligesom Tyskland, at Storbritannien har stemt for brexit. Det bør implementeres hurtigt. Vi kan ikke forblive i en usikker og uklar situation, hedder det.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip