Merkel får bedste valgresultat i årtier

Angela Merkels kristendemokratiske CDU og søsterpartiet CSU stod ifølge valgopgørelsen til at vinde med 41,5 procent af stemmerne, mens det socialdemokratiske SPD opnåede 25,7 procent af stemmerne, og socialdemokraternes foretrukne allierede i Det Grønne løb med 8,4 procent af stemmerne.

Læs også: Merkels sejr forandrer Tysklands politiske landskab

CDUs koalitionsparti FDP står for første gang i over et halvt århundrede til ikke at være repræsenteret i Forbundsdagen, da partiet ifølge den foreløbige stemmeopgørelse landede under spærregrænsen med 4,8 procent. Det betyder, at Angela Merkels parti må til at lede efter nye regeringspartnere til at lede landet med.

Læs også: Lykønskningerne strømmer ind til Merkel fra hele Europa

Venstrefløjspartiet Linke opnåede i den første officielle opgørelse 8,6 procent af stemmerne, men betragtes ikke som en mulig regeringspartner.

Det EU-skeptiske parti AFD, der blev stiftet tidligere på året, fik 4,7 procent af stemmerne og nåede således heller ikke over spærregrænsen.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Partiet Pirates, der har gjort internetfrihed til sin mærkesag, opnåede 2,2 procent af stemmmerne i den foreløbige opgørelse.

Højrefløjspartiet NPD fik 1,3 procent af stemmerne.

Det var søndag nat endnu ikke gjort op, hvor mange sæder hvert parti fik i Forbundsdagen.

Se billederne nedenunder...

Dagens Gossip