Merkel får stort flertal for græsk redningspakke

Et meget stort flertal i den tyske forbundsdag har godkendt den tredje økonomiske redningspakke til Grækenland inden for fem år.

454 stemte for håndsrækningen til Grækenland, mens 113 stemte imod. 18 undlod at stemme.

Antallet af nej-stemmer var lidt mindre, end da de tyske lovgivere i sidste måned stemte om, hvorvidt den tyske regering skulle bemyndiges til at forhandle endnu en redningspakke til Grækenland.

Dengang stemte 191 imod.

Der havde før dagens afstemning været spekulationer om, at forbundskansler Angela Merkel kunne svækkes, hvis et for stort antal af hendes egne konservative parlamentarikere gik imod aftalen.

Og det viste sig, at 63 medlemmer af Merkels CDU og det bayriske søsterparti CSU stemte imod redningspakken til 86 milliarder euro. Men næppe nok til at kunne anfægte Merkels position.

Det andet regeringsparti, socialdemokratiske SPD, gav fuld opbakning til den græske plan.

Finansminister Wolfgang Schäuble (CDU) sagde på talerstolen, at redningspakken er "i Grækenlands og Europas interesse", selv om den græske regering ikke har gjort det nemt.

- Selvfølgelig er det sådan efter oplevelserne de seneste måneder, at der ingen garantier er for, at alt vil fungere, og det er tilladt at tvivle, forklarede han parlamentarikerne, der havde afbrudt deres ferie for at møde op til afstemningen onsdag.

- Men taget i betragtning, at det græske parlament allerede har vedtaget en stor del af forslagene, ville det være uansvarligt ikke at bruge denne chance til en ny begyndelse for Grækenland, sagde Schäuble.

Senere onsdag stemmer parlamentet i Holland om den græske redningspakke. Det vil foregå som en tillidsafstemning for og imod premierminister Mark Rutte.

Hans modstaderne siger, at han tidligere har lovet, at der ikke bliver flere redningspakker til Grækenland.

/ritzau/dpa

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip