Merkel: Flygtningetragedie i Østrig er en advarsel

Fundet af mellem 20 og 50 omkomne flygtninge i en lastbil i Østrig er en advarsel til Europa om at løse flygtningekrisen, siger den tyske forbundskansler, Angela Merkel.

- Vi var alle rystede over de forfærdelige nyheder om, at op mod 50 mennesker døde, selv om det var mennesker, der kom for at søge sikkerhed, siger Merkel.

- Det er en advarsel om, at vi skal arbejde for at løse dette problem og vise solidaritet.

Udtalelsen faldt under et topmøde i Wien, hvor europæiske ledere er samlet for at drøfte en indsats på det vestlige Balkan, der lige nu oplever stor tilstrømning af flygtninge.

Merkel understreger, at EU har en forpligtelse til at arbejde for fred i de lande, hvor krig hersker, og til at hjælpe mennesker der er truet på livet og befinder sig i en håbløs situation - som det er tilfældet for de fleste syrere.

- Som rigt kontinent er Europa efter min faste overbevisning i stand til at klare det, siger den tyske kansler.

Tyskland forventer selv at modtage omkring 800.000 asylansøgere i år. I de seneste dage har den tyske regering besluttet, at syrere, der ankommer til Tyskland, ikke skal sendes tilbage til det første EU-land, de er ankommet til, som ellers har været almindelig praksis hidtil.

/ritzau/dpa

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip