Merkel har mistet popularitet under flygtningekrise

Skrevet af admin

26/09/2015

Dagens topnyheder

Forbundskansler Angela Merkels politik under flygtningekrisen, hvor hun har åbnet de tyske grænser for flygtninge fra Syrien og andre steder, har medført et fald i hendes popularitet, viser en opinionsmåling, som nyhedsmagasinet Der Spiegel offentliggjorde lørdag.

I målingen fra forskningsinstituttet TNS er den socialdemokratiske udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier, mere populær end forbundskansleren.

- Merkels stærke engagement i flygtningekrisen har åbenbart ikke sikret hende øget støtte, fastslår Der Spiegel.

Tyskland venter, at op mod en million flygtninge og migranter kommer til landet i år. Merkels opmuntrende attitude har fået en stor del af flygtningene og migranterne til at søge til Tyskland.

Ifølge målingen fra TNS er Steinmeier i dag den populæreste toppolitiker med 67 procent, mens Merkel havner på en fjerdeplads med 63 procent - fem procentpoints lavere end i juni.

Det er første gang i Merkels tredje regeringsperiode, at et førende medlem fra de socialdemokratiske koalitionspartnere er mere populær end kansleren.

Både finansminister Wolfgang Schäuble og forbundspræsident Joachim Gauck er mere vellidt end Merkel i den nye måling.

I en anden meningsmåling foretaget for tv-stationen ZDF, der bruger en skala fra -5 til 5, er Merkels popularitet faldet til 1,9 fra 2,4 på to uger.

Mens omkring tre ud af fire tyskere siger, at Merkel gør en god indsats, så stiller flere sig kritisk over for hendes flygtninge- og asylpolitik, viser ZDF's "Politbarometer".

Omkring 43 procent af de adspurgte erklærer sig uenige med forbundskanslerens linje på dette område.

Merkel har ledet Tyskland siden 2005 og ventes at genopstille til endnu en regeringsperiode i 2017.

/ritzau/Reuters