Merkel-kritiker forlanger loft for antal flygtninge i Tyskland

Skrevet af admin

03/01/2016

Dagens topnyheder

Der skal sættes et årligt loft på 200.000 flygtninge, som kan ankomme til Tyskland, mener ministerpræsidenten i delstaten Bayern, Horst Seehofer, ifølge den tyske avis Bild.

CSU-leder Horst Seehofer er forbundskansler Angela Merkels mest højlydte kritiker, når det kommer til hendes håndtering af asyltilstrømningen, hvor hun har nægtet at sætte et øvre loft over antallet, som Tyskland kan og vil tage imod.

200.000 er under en femtedel af det samlede antal nytilkomne i Tyskland i 2015, som oplevede en stor stigning i antallet af flygtninge og migranter.

Ifølge Seehofer, som er tidligere var en af Merkels vigtigste allierede i den sydlige del af landet, har tidligere erfaringer vist, at Tyskland med succes kan integrere mellem 100.000 og 200.000 hvert år.

- Alt over det er for højt, sagde han til den tyske avis Bild i sin rolle som leder af CSU, der er søsterparti til Merkels kristelige demokratiske parti CDU.

Specielt i Bayern melder delstatsregeringen under ledelse af Horst Seehofer om problemer. Bayern står i første række for modtagelsen af de tusindvis af mennesker, der hver dag kommer til Tyskland.

Horst Seehofer er blevet en torn i siden på Merkel i debatten om flygtningestrømmen, hvor han presser på for en strammere linje.

- I december ankom der dagligt et gennemsnit af 4000 flygtninge i Bayern. Projekteres det op til et helt år, vil det svare til 1,5 millioner.

- Det er flere end i 2015 og vil ikke være til at håndtere under nogen omstændigheder, siger Horst Seehofer.

Ifølge myndighederne i Bayern er der ankommet 1,1 millioner flygtninge og migranter i Tyskland i løbet af hele 2015.

Størstedelen flygter fra konflikter i Mellemøsten.

/ritzau/dpa