Merkel møder udfordrer på TV

Der er stadig tre uger til det tyske parlamentsvalg, men da face-to-face dueller er en forholdsvis ny begivenhed i Tyskland, er det sandsynligt, at den 90 minutter lange meningsudveksling mellem Merkel og Steinbrück kan flytte stemmer.

Kansler Merkel har tilkendegivet , at hun kun ønsker at træde frem på TV denne ene aften, mens hendes udfordrer til posten har ønsket to omgange - for som en af de fremtrædende socialdemokrater Thomas Oppermann siger til det tyske nyhedsbureau dpa »det bliver ikke et te-selskab.«

Angela Merkels kristen-demokrater ligger ifølge meningsmålingerne i spidsen, og en meningsmåling forud for aftenens debat afslører, at 62 procent forventer, at Merkel løber med palmerne som aftenens vinder, mens kun 16 procent hælder til Steinbrück.

Ifølge AFP er Peer Steinbrücks favoritdyr næsehornet, fordi det er langsomt om at komme op i fart, men når det først er i gang, er det ikke til at stoppe.

Men Steinbrücks valgkampagne er aldrig kommet op i fart, hvilket skyldes, at han ikke er en speciel fremragende kommunikator og ikke er blevet taget alvorligt i tysk presse, skønt den 66-årige tidligere finansminister også beskrives som både intelligent og engageret.

Dagens Gossip